Lansare proiect ”Platforma Viitorului” – GenerațiaZ

Motto :

        A face lucruri e foarte important

        A determina să se întâmple lucruri este minunat.

 

Descriere proiect ”Platforma viitorului”

   Acest proiect isi propune să asigurare spatiu de manifestare a tinerei generatii in incercările ei de a se intălni cu propriul viitor intr-un mod convenabil.

   In cateva cuvinte, totul pleacă de la convingerea cvasigenerală că pentru a relansa societatea romănească este necesară definirea unor proiecte de tară in care implicarea capitalului national trebuie sa fie majoră. Pentru aceasta trebuie pornita o actiune plenară a elitei nationale in sensul de a intermedia intălnirea  Romăniei cu viitorul său ca sinergie intre  capital national si tănăra generatie.

   In ideea celor descrise mai sus si avănd convingerea că educatia ne poate ajuta să identificăm problemele si să căutăm solutii, au fost initiate de zona activă a elitei nationale multe demersuri, sfărsite toate in esec datorită imobilismului dovedit de MEN. Esecul, cumva previzibil, a determinat concentrarea demersurilor următoare spre mediul economic ca motor de dezvoltare. De asemeni s-a constatat că mecanismele noastre de găndire sunt din ce in ce mai pervertite, asfel incăt a trebuit să abandonăm calea definirii de modele si să trecem la initierea de Start-upuri si crearea de medii de dezbatere si vectorizare. Asa au apărut : mottoul din antetul paginii, o schită de proiect si o echipă deosebită de implementare. Astfel, implicarea dlui profesor Colceag cu propria experientă si cu propria expertiză in domentiul invătare – antrenare si mediu inconjurător, indrumarea dlui academician Stolnici si dinamismul reprezentantilor mediului de afaceri de pe Valea Bistritei (din echipă) ne dau speranta că vom reusi să creăm in răndul ”GeneratieiZ” convingerea că isi pot influenta propriul viitor si că invătănd să găndească si să trăiască in sinergie ei intre ei dar si cu societatea si capitalul national vor reusi să-si trăiacă viitorul in adecvare.

  Pentru vectorizarea directiilor mai sus evidentiate proiectul va fi prevăzut cu o platformă web – www.generatiaz.ro  deja in proiectare, ca un spatiu virtual pe care tănăra generatie, jucăndu-se de-a ”oamenii mari” să găsească intăi motivatia si apoi calea de a modifica viitorul, astfel incăt să trăiască in adecvare. Ne propunem să incurajăm căutările tinerilor in ceea ce priveste intălnirea cu viitorul lor. Ne propunem  să-i ajutăm să găsească calea de a fi creativi empatici si dornici de a trăi cu plăcere in viitoarea lume a lor.

  Proiectul va urmări să ajute tinăra generatie să recupereze natura asa cum era pe vremea strămosilor in coniventă cu vremea ei.

  In paralel vom urmări obiective tematice clasice, abordate neconventional, prin incurajarea coparticipării si a liberului arbitru in orice activitate de pe platformă. Astfel, pe sectiuni constitutive se vor urmări :

  • Sectiunea ”Invătare”  va urmări să fie un proiect scolar care să ajute egalizarea de sanse  pentru tinerii din zone defavorizate fată de cei din zone ”emancipate”
  • Sectiunea ”Antrenare” va urmări (prin metode dezvoltate de Dl profesor Colceag) să antreneze integrarea in mediu prin armonizarea comunicării
  • Sectiunea ”Comunicare familială” va urmări să aducă mai aproape părintii plecati la muncă în strainătate de copiii şi de viata extracuriculară a acestora. Astfel , websitul www.generatiaz.ro va fi o punte de legătură intre copii şi părinti
  • Sectiunea ”Intălnire cu viitorul” va spiritualiza sinergiile intre tănăra generatie si capitalul national, astfel incăt să se dezvolte o legătură indextructibilă intre tineri dornici să-si dezvolte potentialul participativ iar capitalul să-i ajute atăt material căt si spiritual in relatiile tănăr in formare – agent economic zonal. 
  • Alte sectiuni vor urmări realizarea premiselor pentru o dezvoltare emotională şi cognitivă pentru elevi după morala ”Minte sănătoasă in corp sănătos”

Evenimentul din perioada 18 – 19 decembrie a.c. va fi sustinut de dl prof dr Colceag cu profesionalismul recunoscut pe 3 directii de comunicare : invătare – antrenare – convietuirea cu mediul sub imperiul ”asa nu se mai poate”,

Comments