Viziune:
O lume a oamenilor întelepți și responsabili în care copiii să fie educați prin Iubire, Respect și Modele demne de urmat, într-un mod specific și adaptat nevoilor fiecăruia, astfel încât să își poată dezvolta în mod armonios și performant abilitățile înnăscute, să strălucească și să zboare prin viață, trăind în Dragoste, Pace și Armonie.
Misiune:
Educație adaptată nevoilor reale ale copiilor din zilele noastre, prin Coaching, Iubire și Respect, bazată pe strategiile și tehnicile de utlimă oră la standarde internaționale
Ce ne motivează?
Copiii speciali, ce întâmpină dificultăți în a sa se adapta la regulile colectivului, cu comportament diferit, cu idei neașteptate și inovatoare, activi, talentați, extrem de inteligenți, cu moduri alternative de gândire față de ale noastre, non-conformiști – altfel spus, copiilor din zilele noastre.
De ce?
Aceștia sunt viitorii factori ai schimbării în lume. Credem ca modelul lor diferit de a vedea lumea poate creea în mod inovator și constituie șansa noastră la un viitor sustenabil.
Prima copilărie și adolescența sunt perioadele în care se formează caracterele și bazele pe care se clădește ulterior ființa și personalitatea viitorului adult. În aceași timp, este momentul în care încep să se creeze structurile defensive care sunt însă inca fragile si pot care mai pot fi modelate pentru ca aceștia să se deschidă și să capete încredere în ei înșiși precum și în ceilalți și în lumea în care trăiesc.
Credința noastră:
Modul în care putem schimba lumea începe prin noi înșine și universul nostru apropiat, prin a permite și încuraja diversitatea, unicitatea și creativitatea, în exprimarea noastra ca ființe umane.
Cui ne adresăm?
Părinților, coach-ilor, psihologilor, profesorilor, învățătorilor, trainerilor școlilor și tuturor celor interesați într-o dezvoltare sustenabilă, eficientă, performantă și corespunzătoare a copiilor din zilele noastre, prin sprijinirea:
– copiilor cu potențial de dezvoltare alternativ – programe de enrichment;
– copiilor supradotați, talentați care vor să facă performanță – identificare – selectie – grupuri de dezvoltare – promovare sustenabilă;
– copiilor “problemă” cu dificultăți de integrare (marginalizați, cărora li se transmite mesajul că “nu e OK sa fii altfel”) prin coaching individual, de grup si exerciții de integrare în grup;
– Adulților și specialiștilor care lucrează în domeniul educației și învățământului – prin programe de pregătire specifiă, adaptată nevoilor reale ale copiilor din zilele noastre;
– Mentoring;
– Grupuri de dezvoltare personală / emoțională;
– Ateliere de lucru prin Mandale, Dans, Drama și alte astfel de metode alternative.
CE NE PROPUNEM?
+ Formarea unor specialiști în domeniul educației și pregătirii copiilor din zilele noastre, care să fie capabili să predea și să lucreze cu aceștia după tehnicile și metodele de ultimă oră, la standarde internaționale, într-un mod specific adaptat nevoilor reale ale copiilor din zilele noastre.
+ Pe termen mediu – Crearea unui centru educational ce promovează diversitatea, educația copiilor conform nevoilor reale ale acestora și creativitatea în exprimare și evoluție pentru copii, adolescenti și adulti, care doresc să se re-inventeze.
+ Pe termen lung – crearea unei școli și afterschool în care să se predea/învețe după tehnicile și metodele de ultimă oră, la standarde internaționale, într-un mod specific, adaptat nevoilor reale ale copiilor din zilele noastre.
DIFERENȚA?
Spre deosebire de sistemul clasic in care Educație = Cât și Cum să transferăm mai multă informație teoretică și sterilă copiilor noștrii, prin adaptarea acestora la metodele uniformizate impuse, cel mai adesea prin forță, frică și culpabilizare…
Noi propunem un sistem care să pornească de la abordarea cu respect a fiecărui copil – unic și plin de abilități înnăscute (așa cum sunt toți copii din zilele noastre), identificarea specificului fiecăruia și a nevoilor sale reale și oferirea suportului necesar dezvoltării în mod echilibrat, ecologic și performant a abilităților și caracterelor acestora, prin tehnici și stragtegii specifice de ultimă, recunoscute cu succes pe plan internațional.
STATUT
Aici puteți consulta și descărca Statutul Asociatiei Invata sa Zbori .

IMG_2149